MIKSI KOKOUSTAA KORONAKEVÄÄN JÄLKEEN?
Koronakevät opetti uusia vuorovaikuttamisen ja yhdessäolon tapoja. Se sai myös monet pohtimaan tarkemmin hyvinvoinnin ja vastuullisuuden asemaa arkipäivän kohtaamisissa. Digitalisaatio ja työelämän murros ovat asettaneet paitsi uudenlaisia haasteita myös mahdollisuuksia ihmisten välisille kohtaamisille.
Nykymaailmassa kommunikaatio ja vuorovaikutus eivät ole sidoksissa aikaan tai paikkaan. Läpinäkyvissä työyhteisöissä tieto itsessään ei enää ole valtaa. Kokoustamisen sisällöksi ei riitäkään enää pelkkä tiedon välittäminen, sillä informaatiota sekä kanavia sen välittämiseen on saatavilla jopa ähkyksi asti. Tärkeämpää on tehokas tiedon prosessointi ja soveltaminen. Ympäristön sekä yksityiskohtien merkitys korostuu, kun kokouspaikka näyttelee suurta roolia oppimisen, ideoinnin ja luovuuden mahdollistajana. Organisaatiot ovatkin alkaneet suosia ympäristöjä, joissa yhteisöllisyys, verkostoituminen, tiimityö, luottamus ja luovuus pääsevät kukoistamaan. Usein muuten ketterän ja joustavan etätyön ongelmaksi nouseekin juuri oikeanlaisen ilmapiirin puute.
YHDESSÄOLOA JA ETÄTYÖTÄ TILANTEEN MUKAAN
Nopeatempoisessa nykyarjessa maailma tiivistyy kännykkään, jonka kautta monitoroidaan työtä ja vapaa-aikaa. Uutisista ystäviin ja herätyskellosta äänikirjoihin kaikki on käsillä välittömästi missä ja milloin tahansa, muista riippumatta. Niinpä fyysinen kokoontuminen koetaan sekä uhkana että mahdollisuutena. Läsnäolo mahdollistaa aivan uudenlaisia merkityksellisyyden kokemuksia, mutta toisaalta jotkut asiat hoituvat tehokkaammin yksin. Ihmisten aika on valtavan arvokasta, joten tapahtuman järjestäjällä on suuri vastuu tehdä kokoontumisesta siihen panostetun ajan arvoista.
Etätyöskentely on saanut pohtimaan jatkuvan autossa tai lentokoneessa istumisen mielekkyyttä tai tehokkuutta. Kun yöunet jäävät lyhyeksi ja aika kuluu ruuhkissa tai turvatarkastuksissa, mieleen hiipii varmasti kysymys, olisiko tapaamisen voinut sittenkin hoitaa etänä. Toisaalta joustavaksi ja kevyeksi miellettävää etätyötä tehdessä voi pohtia, kuinka mielekästä lopulta on puurtaa yksin epäergonomisesti keittiönpöydän ääressä, kun työpisteellä olisi sähköpöytä sekä kollegat, joiden kanssa vaihtaa kuulumisia ja ideoita. Yhden tyhjentävän vastauksen puuttuminen kuvaa muutoksen luonnetta. Monipuolinen ja jatkuvasti muuttuva työelämä vaatii sopeutumista sekä erilaisten tapojen omaksumista, ja poikkeuksellisen kevään jälkeen ”uusi normaali” syntyy siitä, kuinka hyvin ja tehokkaasti muuttuvan maailman tarpeisiin osataan vastata.
Suuremmissa yhteisöissä ja organisaatioissa eräs vaihtoehto on kokoontua paikallisesti, mutta olla etätyökalujen avulla yhteydessä globaalisti. Koko paikallisosastoa tai johtoryhmää ei kannata aina lennättää maapallon toiselle puolelle, vaan kansalliset tai kansainväliset konferenssit, seminaarit sekä muut suurtapahtumat voidaan järjestää myös etä- ja kontaktitapaamisen yhdistelmämuotona. Yksi videoyhteys riittää, kun kukin paikallinen yksikkö kokoontuu yhteen ollakseen etätyökalujen avulla yhteydessä muihin tiimeihin.
KIIREETTÖMYYTTÄ JA TILAA HYVINVOINNILLE
Merkityksellinen ajankäyttö on olennainen tekijä hyvinvoinnin kannalta. Se lisää yhteenkuuluvuutta ja tehokkuutta sekä vähentää epävarmuutta ja stressiä. Långvikin kokous- ja kylpylähotellin puitteet tukevat merkityksellistä ajankäyttöä, sillä täällä yhdistyvät läsnäolo, rauhallinen miljöö, monipuolinen palvelu sekä vaatimusten mukainen tekniikka. Me ymmärrämme myös kestävyyden, kohtuullisuuden ja vastuullisuuden merkityksen kannattavalle ja hyvinvoivalle liiketoiminnalle. Organisaation ja henkilöstön hyvinvointi ovat suoraan riippuvaisia toisistaan. Siksi samat arvot ulottuvat yrityksestä yksilöön, ja toisinpäin. Kun elämä on kestävää ja kohtuullista, myös hyvinvoinnin mahdollisuus kasvaa.
Kiihtyvässä ja yhä tiheätahtisemmassa maailmassa tila on ajan lisäksi yksi arvokkaimmista asioista. Se voi antaa mahdollisuuden rauhoittua, keskittyä ja olla turvassa. Varsinkin korona-aikana on korostunut, että Långvikissa on tilaa. Myös sijaintimme erillään suurista ihmisvirroista, mutta vain puolen tunnin päässä pääkaupungista on noussut entistä suurempaan arvoon. Länsiväylä vetää hyvin, ilmaista parkkitilaa on runsaasti ja sähköautoillekin on useita latauspisteitä.
KORONAKEVÄÄN JÄLKEEN LUONTOKIN MUUTTAA MUOTOAAN
Digitaalisten vuorovaikutusvälineiden sekä uudenlaisten työtapojen ansiosta yksilöiden, yhteisöjen ja yritysten hyvinvointi on mahdollista yhdistää. Långvik tahtookin tarjota asiakkailleen modernin maailman mukaiset puitteet, joissa kokoustaminen sekä hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Tulemme panostamaan jatkossakin siihen, että voimme auttaa Suomen yrityksiä ja ihmisiä voimaan paremmin – sekä fyysisesti yhdessä että kukin omilla tahoillamme.
Nyt voimme nauttia kauniista luonnostamme ja ihanasta kesästä väreineen, makuineen ja tuoksuineen. Långvikin kokoustilat on nimetty aikanaan luonnon mukaan, ja voi miten ajankohtaisia esimerkiksi Keto, Harju, Niitty, Tundra ja Lehto ovatkaan juuri nyt! Nimet ovat kukoistavan kesäinen ylistys sekä luonnon että modernien yhdessäolon tapojen muuntautumiskyvylle ja monimuotoisuudelle.
***
Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli sijaitsee Kirkkonummen rauhallisessa merenrantamiljöössä vain puolen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä. Långvikissa on 96 huonetta, 27 kokoustilaa, allasosasto ja vierasvenesatama. Långvikissa järjestetään vuosittain noin 1000 tapahtumaa ja hotellissa majoittuu noin 20 000 asiakasta. Ryokan Oy toimii operaattorina Långvikin kylpylä- ja kokoushotellissa. Ryokanin liikevaihto on lähes 8 miljonaa euroa ja sillä on yhteensä yli 60 työntekijää.