Långvik on avoinna ilman aukiolorajoituksia. Tutustu aukioloaikoihin ja turvallisen vierailun toimintamalliimme: www.langvik.fi/aukioloajat

Varaukset

Teimme varaamisen helpoksi.
Klikkaa, siitä se lähtee.

AURINKOVOIMALA LÅNGVIKIN KOKOUS- JA KYLPYLÄHOTELLIIN 

Ryokan Oy asennutti loppukesästä 2018 Långvikin kokous- ja kylpylähotellin katolle aurinkovoimalan. Investoinnilla yritys sitoutuu strategiansa mukaisesti entistä vahvemmin kestävään kehitykseen ja ympäristön monimuotoisuuden säilyttämiseen. Aurinkovoimala otettiin käyttöön elokuun alussa.

Långvikin katolle on asennettu kaikkiaan 372 aurinkopaneelia noin 860 m² pinta-alalle. Moduulien pinta-ala on 595 m² ja paneelit on asennettu Långvikin yritystunnuksen muotoon. Aurinkovoimalan toimittaja on Aii Energy Systems ja hankkeelle on myönnetty Business Finlandin energiatukea.

”Långvikin tasakatto on kuin aurinkopaneeleille luotu, ja nyt valmistuneen päärakennuksen paneelikentän lisäksi projektia on mahdollista jatkaa siipien katoille. Långvik tukee esimerkillään kotimaista uusiutuvan energian tuotantoa kantaen vastuun ihmisistä ja ympäristöstä”, toimitusjohtaja Olli Viljakainen Aii Energy Systemsiltä kertoo.

Aurinkovoimalan huipputeho on 104 kWp ja arvioitu vuotuinen sähköntuotto on 95 MWh. Kaikki tuotettu sähkö kulutetaan kiinteistössä itsessään. Mahdollinen hetkellinen ylituotanto myydään sähköverkkoon. Aurinkovoimalan ympäristövaikutus on suuri, ja asennetun aurinkovoimalan arvioitu vuosituotto vastaa 5 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

”Teimme Långvikiin täydellisen energiauudistuksen, jonka osana aurinkovoimala on erittäin hyvä ratkaisu. Långvik kevensi huomattavasti hiilijalanjälkeään luopumalla kokonaan öljylämmityksestä, siirtymällä ilmasta veteen lämpöpumppujärjestelmään ja modernisoimalla talotekniikkaa. Loppukesästä asennetut aurinkopaneelit vievät Långvikia kohti yhä luontoystävällisempää sähköntuotantojärjestelmää.”, Långvikin toimitusjohtaja Inka Uusitalo-Raoult sanoo.

Taustatiedotteet:
Långvik luopui öljylämmityksestä
Uusi energiastrategia

Lisätietoja:

Inka Raoult-Uusitalo
Toimitusjohtaja
Långvik Congress Wellness Hotel
040 820 4289
inka.uusitalo@langvik.fi

Olli Viljakainen
Toimitusjohtaja
Aii Energy Systems
050 525 0099
olli.viljakainen@aii.fi

~~~

Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli sijaitsee Kirkkonummen rauhallisessa merenrantamiljöössä vain puolen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä. Långvikissa on 96 huonetta, 27 kokoustilaa, allasosasto ja venesatama. Långvikissa järjestetään vuosittain noin 1000 tapahtumaa ja hotelli tarjoaa majoituksen noin 20 000 majoittujalle. Ryokan Oy toimii operaattorina Långvikin kylpylä- ja kokoushotellissa. Ryokanin liikevaihto on yli 7 miljonaa euroa ja sillä on yhteensä yli 60 työntekijää. www.langvik.fi

Aii Energy Systems on suomalainen korkealuokkainen kumppani ja avaimet käteen toimittaja laadukkaille ja kustannustehokkaille aurinkosähköjärjestelmille. Aii Energy Systems toimittaa aurinkosähköjärjestelmiä yrityssektorille esimerkiksi teollisuuden ja kaupan aloille, ja sen asema Suomen aurinkosähkömarkkinassa on vakiintunut. www.omavoimala.fi 

Millainen kokous se hybridi oikein on? Vastaamalla visailuun saat mahdollisuuden voittaa Långvikin Thank God It’s Working Day -etätyöpäiväpaketin kahdelle! Osallistu nyt, sillä arvomme palkintoja joka kuukausi!

Jatka visailuun